digital.bgMoдерните услуги за мобилни плащания са доста полезни и превръщат смартфоните в

...
digital.bgMoдерните услуги за мобилни плащания са доста полезни и превръщат смартфоните в
Коментари Харесай

Бъдещите версии на Android ще позволят да съхраним копие на шофьорската книжка в смартфона

digital.bg

Moдерните услуги за мобилни заплащания са много потребни и превръщат смартфоните в цифрови портфейли. Apple Pay и Гугъл Pаy са две от най-предпочитаните платформи за тази цел, които оферират разнородни функционалности, с които да ви улеснят. Така да вземем за пример услугите разрешават да съхранявате бординг пасове, карти за понижения в магазини, цифрови ваучери, само че също дебитни и кредитни карти. Скоро към тях ще се причислят и шофьорските книжки. 

Последните данни на XDA-Developers разкриват, че Гугъл към този момент работят над концепцията по какъв начин да интегрират тази функционалност към бъдещите версии на Android. Това ще отстрани опцията да инсталирате мобилни приложения на трети страни за тази цел, които могат да крият опасности за сигурността ви. Компанията към този момент тества IdentityCredentilal API пакет от софтуерни принадлежности, с които да разреши на разработчиците да приспособяват тази алтернатива към своите заглавия.



 

Новата система на Гугъл ще разреши да съхранявате и други документи за идентичност като паспорти. Любопитен факт е, че цифровите им копия ще могат да се демонстрират и верифицират, даже в случай че нямате батерия в смарт телефона с Android. Oт компанията ще прибавят дребен чип към устройствата, който ще се грижи за транзакциите и да подсигурява сигурността на потребителите. Проектът е в ранна фаза и евентуално няма да откри място във финалната версия на Android Q, която ще забележим през есента.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР